گوریلا گلس چیست؟ نسخه های آن چه تفاوتی باهم دارند؟

گوریلاگلس چیست

ممکن است در زمان خرید گوشی، نام گوریلا گلس به گوشتان خورده باشد اما ندانید به چه معنی است و بود و نبودش در گوشی چه تفاوتی دارد؛ در این مقاله قصد داریم در مورد گوریلا گلس (Gorilla Glass) و تفاوت نسخه‌های آن توضیحاتی ارائه کنیم:

کمپانی کورنینگ (Corning) سازنده گوریلاگلس است که سال ها قبل برای ادیسون حباب لامپ تولید میکرد. اما گوریلا گلس چیست؟ گوریلاگلس، پوششی است که بر روی صفحه نمایش گوشی های موبایل قرار میگیرد و آنها را در برابر خط و خش و ضربه محافظت میکند.

این مقاومت چگونه صورت می گیرد؟ کمپانی کورنینگ در تولید شیشه‌ها؛ ترکیباتی از قبیل اکسیژن، آلومینیوم، سیلیکون و برخی موارد شیمیایی اضافه میکند. این ترکیبات میتوانند مقاومت شیشه تولید شده را در برابر ضربات و خط و خش ها بالا ببرد.

تاریخچه گوریلاگلس

اما فقط یک مدل از گوریلا گلس نیست که رونمایی شده؛ نسخه های متفاوتی از این پوشش محافظتی است که هر کدام درجه مقاومت متفاوتی از خود نشان میدهد. برای همین در زمان خرید گوشی موبایل لازم است این مورد را بررسی کنید که آیا گوشی مورد نظر شما از پوشش گوریلا گلس استفاده میکند یا خیر؟ و اگر دارای پوشش محافظتی گوریلا گلس است، نسخه آن کدام است؟

در وهله اول بدانید که اگر گوشی مورد نظر شما از این پوشش استفاده نمیکند احتمالا مقاومت چندانی در برابر ضربه و خط و خش نخواهد داشت.

خب اکنون وقت آن رسیده که به سراغ نسخه های مختلف گوریلاگلس برویم؛ نام گذاری این پوشش های محافظتی بر اساس اعداد از 1 تا 6 و نسخه نهایی آن یعنی وکتوس (Victus) میباشد.

گوریلا گلس نسخه 1

این نسخه از گوریلا گلس تقریبا سال 2005 تولید شد که پس از آن در اولین نسخه از گوشی‌های آیفون استفاده شد. اپل تبلیغات زیادی در این موضوع ارائه کرد و در مورد مقاومت نمایشگرهایش در برابر جذب چربی، خط و خش و ضربه، حسابی سر و صدا به پا کرد.

استفاده از این محصول کمپانی کورنینگ در آیفونی که در بدو ورودش توانست جای خود را در میان بازار موبایل باز کند، باعث شد شرکت های زیادی که در زمینه تولید گوشی موبایل فعالیت داشتند، برای استفاده از گوریلا گلس، به کورنینگ اعلام همکاری کنند.

اما تاکنون از مزایای این نسخه از گوریلا گلس گفتیم؛ بد نیست کمی از محدودیت ها و معایب آن هم بگوئیم: نسخه ابتدایی از گوریلا گلس، ضخامت زیادی به نمایشگر اضافه میکرد (حدود 1.5 میلیمتر) که باعث میشد ضخامت کلی دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد.

گوریلا گلس نسخه 2

در سال 2011 کورنینگ از نسخه دوم این پوشش محافظتی رونمایی کرد و ادعا اصلی آن، کاهش ضخامت گوریلاگلس در مقایسه با نسل گذشته بود؛ با این حساب که مقاومت در برابر ضربه و خط و خش تغییر نکند.

موفقیت کونینگ و استفاده از محصولش در آیفون باعث شد در سال 2012 در بیش از 600 میلیون دستگاه گوشی موبایل گوریلا گلس استفاده شود که  عدد بسیار بالایی بود.

در نسخه دوم گوریلا گلس، 20 درصد از ضخامت کم شده بود که اتفاق جذابی برای طراجان گوشی های همراه به حساب می آمد.

گوریلا گلس نسخه 3

یک سال بعد یعنی در سال 2013، کونینگ نسخه سوم از گوریلا گلس را رونمایی کرد. تمرکز اصلی در این نسخه از گوریلا گلس، افزایش مقاومت در برابر خط و خش بود. طبق ادعای این کمپانی، نسخه سوم گوریلا گلس تا 35 درصد توانایی مقاومت در برابر خط و خش را داشت.

اکنون که در سال 2021 هستیم، همچنان بسیاری از گوشی های میانرده بازار از این نسخه از گوریلا گلس استفاده میکنند.

گوریلا گلس نسخه 4

کمپانی کورنینگ که حسابی از استقبال محصولاتش خشنود بود به سرعت در تلاش بود نسخه بعدی از این محصول را رونمایی کند. در سال  2014 نسخه چهارم از این محصول رونمایی شد و استراتژی جدیدی برای آن در نظر گرفته شده بود.

انعطاف پذیری گوریلاگلس

طبق نظرسنجی هایی که کونینگ انجام داده بود متوجه شد 70 درصد مشکلاتی که برای نماایشگرهای موبایلی پیش می‌آید، نتیجه افتادن آنها بوده است. به همین علت تمرکز خود را در نسخه چهارم این پوشش محافظتی، بر روی مقاومت در برابر سقوط و ضربات احتمالی گذاشت.

گوریلاگلس نسخه چهارم توانست تا دو برابر مقاوم تر از نسخه سوم در برابر سقوط و ضربه عمل کند. در همان سال تعداد زیادی از گوشی های موبایل از این پوشش برای صفحه نمایش گوشی های خود استفاده کردند و این ویژگی را بارها بازگو نمودند. تا حدی که به یک ویژگی تبلیغاتی تبدیل شده بود.

برای مثال گوشی های زیادی همچون گلکسی نوت 5 سامسونگ از این پوشش استفاده کرده بودند.

گوریلا گلس نسخه 5

ظاهرا تمرکز کونینگ بر مقاومت در برابر ضربه و سقوط توانسته بود سر و صدای زیادی را به پا کند و این  بار علاوه بر کمپانی های تولید کننده گوشی موبایل، کاربران مشتاق و منتظر رونمایی از نسخه بعدی این پوشش محافظتی بودند.

همین موضوع باعث شد کونینگ استراتژی خود را حفظ کند و بیشتر بر روی مقاومت این پوشش های محافظتی در برابر سقوط، تمرکز کند.

گوریلاگلس نسخه 5 طبق ادعای این کمپانی توانایی مقاومت در برابر سقوط را تا 4 برابر بیشتر از نسل گذشته داشت. کورنینگ مدعی بود نسخه پنجم از گوریلا گلس توانایی مقاومت صد در صدی در سقوط از ارتفاع 1.6 متری را دارد. اما تمام تست هایی که انجام شده بود در محیط آزمایشگاهی و در حالتی بود که گوشی به صورت کاملا تخت و مستقیم به سطحی صاف برخورد کند؛ حالتی که در دنیای واقعی کم پیش می‌آید.

با این حال نسخه پنجم گوریلا گلس را میتوانیم مقاوم‌ترین پوشش در برابر ضربات و خط و خش دانست.

گوریلا گلس نسخه 6 و وکتوس (Victus)

نسخه ششم از گوریلا گلس هم مانند نسل های گذشته با هدف مقاومت بالاتر و ضخامت کمتر تولید شدند. گوریلاگلس وکتوس هم که گاها با گوریلا گلس نسخه 6.5 شناخته میشود هم با همین هدف تولید شد.

گوریلا گلس 6 چیست

نکته ای که بهتر است زمان خرید گوشی به آن توجه کنید این است که دستگاهی را انتخاب کنید که ترجیحا این پوشش را داشته باشد. البته این بدان معنی نیست که گوشی های دارای پوشش گوریلاگلس هرگز نمی‌شکنند؛ یا خط و خش به هیچ عنوان بر روی آنها نمی‌نشیند. در استفاده از گوشی موبایل خود همچنان لازم است که محتاط باشید.

اما با  این حال بودن این پوشش، حتی نسخه سوم از آن بسیار بهتر از نبودنش است. زمان های زیادی وجود دارد که صفحه نمایش گوشی مستعد بر جای ماندن خط و خش است: مانند زمان هایی که گوشی در جیب و یا کیف شماست و در کنار آن اشیاء سختی مانند کلید قرار دارد.

سفارش انحصاری اپل از کورنینگ

اپل برای آیفون های جدیدش درخواستی را برای کورنینگ فرستاد که مبنی بر تولید محصولی انحصاری برای این کمپانی بود. محصولی متفاوت با مقاومتی بیشتر!

کونینگ هم برای آیفون های جدید مانند آیفون 12، 12پرو و آیفون 12 پرو مکس از پوشش محافظتی جدیدی با نام سرامیک شیلد (ceramic shield) استفاده کرد که طبق تست های انجام شده، توانایی بیشتری از جدیدترین نسخه گوریلا گلس در برابر خط و خش و ضربه از خود نشان داد.

ما در فروشگاه اینترنتی آسیاتل سعی کردیم در صفحه خرید گوشی در بخش مشخصات هر کدام از دستگاه ها، مدل دقیق گوریلا گلس را بیان کنیم تا روند انتخاب و خرید، برای شما عزیزان آسان تر گردد.

2 thoughts on “گوریلا گلس چیست؟ نسخه های آن چه تفاوتی باهم دارند؟

  1. رضا سلیمانی says:

    سلام ممنون از مطلب خوبتون
    چجوری میشه فهمید نسخه گوریلا گلس یه گوشی چنده؟

  2. سعید says:

    سلام خسته نباشید
    من الان گوشیم شیائومی پوکو ایکس 3 پرو هست از کجا باید بفهمم نسخه گوریلاگلس گوشیم چنده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *