سایر گوشی های پوکو شیائومی
طراحی گوشی پوکو M5s
گوشی پوکو M5s از نظر طراحی دارای یک بدنه خوش ساخت است، قاب پشتی و فریم دوری از پلاستیک فشرده ساخته شده که از کیفیت خوبی برخوردار است. ابعاد پوکو M5s، 6.4 اینچ است که جزو رده گوشیهای کوچک محسوب میشود و اگر دنبال گوشیهای بزرگ نمیگردید، این گوشی یک گزینه بسیار خوب است. وزن گوشی شیائومی M5s نیز 178 گرم است که بین موبایلها وزن کمی محسوب میشود. محافظ صفحه نمایش شیائومی پوکو M5s از گوریلا گلس 3 است که در برابر ضربه و خط و خش مقاومت قابل قبولی دارد. در قاب پشتی نیز چهار دوربین در یک قاب مستطیلی قرار گرفته که در دو مرحله بیرون زدگی دارد.
همچنین این گوشی در سه رنگ خاکستری، آبی و زرد رونمایی شده است. لبه پایین گوشی درگاه Type-C، میکروفون، اسپیکر و جک 3.5 میلی متری قرار دارند. در قسمت لبه سمت راست کلید پاور و ولوم صدا وجود دارند که حسگر اثر انگشت بر روی کلید پاور تعبیه شده است. در قسمت بالایی گوشی نیز اسپیکر دوم، میکروفون و IR Blaster قرار دارند. IR Blaster نیز سنسوری است که در اکثر گوشیهای شیائومی به منظور کنترل لوازم الکترونیکی قرار گرفته است. در مجموع گوشی شیائومی پوکو M5s یک گوشی خوش دست، سبک و خوش کیفیت است.
اسپیکرهای این گوشی از نوع استریو است که کیفیت صدای مطلوب و خوبی را ارائه میدهد. میزان بلندی صدا نیز استاندارد و معمولی است.
صفحه نمایش
نمایشگر این گوشی به صورت تخت است و 83 درصد پنل جلویی را صفحه نمایش تشکیل میدهد. دوربین سلفی در این گوشی به صورت پانچ هول قرار دارد و حاشیههای نمایشگر از سمت پایین کمی زیاد است، البته در این رنج قیمت امری طبیعی است. نمایشگر گوشی پوکو M5s از نوع امولد با نرخ بروزرسانی 60 هرتز و رزولوشن 1080 است. به دلیل امولد بودن پنل این گوشی، عمق رنگ مشکی در این نمایشگر به خوبی نمایش داده میشود و از روشنایی بسیار خوبی نیز برخوردار است، در زیر نور آفتاب حداکثر روشنایی صفحه نمایش شیائومی پوکو M5s به 1000 نیت میرسد! از نقطه ضعفهای نمایشگر این گوشی میتوان به 60 هرتزی بودن آن اشاره کرد که برای یک گوشی شیائومی خیلی عجیب است. اگر گیمر هستید و به صورت حرفهای با موبایل بازی میکنید، به دلیل 60 هرتزی بودن پنل این گوشی، آن را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
دوربین
شیائومی پوکو M5s دارای چهار لنز است که یک سنسور 64 مگاپیکسلی اصلی، سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید و دو سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق و ماکرو در این گوشی وجود دارند.
دوربین اصلی این گوشی وایت بالانس را با دقت و خوبی ثبت میکند و میزان جزئیات در تصویر نیز قابل قبول است. عکسهای پرتره نیز به خوبی ثبت میشود و در اکثر مواقع سوژه اصلی از پس زمینه جدا میشود. در حالت شب نیز دوربین اصلی عملکرد خوبی ندارد و در مکانهای خیلی تاریک نباید عکس برداری کنید زیرا میزان نویز خیلی زیاد میشود. دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی پوکو M5s توان فیلم برداری 4K@30fps و 1080@30fps را دارد. اگر در حالت 4K قصد فیلم برداری داشته باشید لرزشگیر دیجیتال این گوشی غیر فعال میشود پس با توجه به اینکه پوکو M5s اصلا لرزشگیر اپتیکال ندارد، اگر کیفیت تصویر برداری را بر روی 1080 بگذارید میتوانید از لرزشگیر دیجیتال نیز استفاده کنید. البته توجه داشته باشید بدون لرزشگیر نمیتوانید فیلمهای خوبی ثبت کنید مگر اینکه دست ثابتی داشته باشید. سرعت فوکوس در فیلم برداری هم بسیار خوب و سریع است.
عملکرد دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید در این گوشی بسیار ضعیف است و میزان جزئیات و شفافیت آن بسیار پایین است. دوربین اولترا واید فقط توانایی ثبت فیلمهای 1080@30fps را دارد که نسبت به لنز اصلی افت کیفیت قابل مشاهده است. اما عملکرد سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو بسیار خوب و قابل قبول است و در شرایط نوری متناسب میتوانید عکسهای خوبی ثبت کنید.
دوربین سلفی شیائومی پوکو M5s نیز یک لنز 8 مگاپیکسلی است که در عکس برداری عملکرد قابل قبولی دارد و تنها ضعفاش داینامیک رنج آن است، در قسمت فیلم برداری میتوانید تصاویر را با کیفیت 1080@30fps ثبت کنید که نسبت به عکاسی کادر محدودتری را در اختیار شما میگذارد.
سخت افزار و نرم افزار
در این گوشی ما پردازنده مدیاتک 95G را شاهد هستیم که دارای معماری 12 نانومتری است. عملکرد این چیپست در کارهای روزانه بسیار خوب و روان است و شما دچار لگ و باگ نمیشوید. طبق تستهای پردازنده، مدیاتک 95G عملکرد بسیار خوب و قابل قبولی دارد و نسبت به پوکو M4 5G نیز عملکرد پردازشی بهتری دارد. در بازیهای سنگین مانند پابجی موبایل، اگر تنظیمات گرافیک را پایین بیاورید بسیار خوب و روان است. از نکات مثبت این پردازنده میتوان به داغ نشدن بیش از حد آن در استفاده سنگین هم اشاره کرد. نوع حافظه داخلی این گوشی نیز از UFS2.2 است که به سرعت عملکرد پردازنده کمک میکند.
سیستم عامل شیائومی پوکو M5s اندروید 12 سوار بر MIUI13 است که این گوشی از جدیدترین رابط کاربری شیائومی برخوردار است. MIUI13 یک رابط کاربری پر از قابلیتهای شخصی سازی زیاد به همراه قابلیتهای اندروید 12 است که تجربه خوبی را از سیستم عامل به شما القا میکند. از نقاط ضعف رابط کاربری گوشیهای شیائومی میتوان به آپدیتهای آن اشاره کرد که در برخی مواقع باعث اختلال موقت گوشی میشود، گوشی شیائومی پوکو M5s حدود 2 سال آپدیت نرم افزاری نیز دریافت میکند.
باتری
شیائومی برای پوکو M5s یک باتری لیتیومی با ظرفیت 5000 میلی آمپر در نظر گرفته است. عملکرد باتری به منظور صفحه نمایش امولد 60 هرتزی خیلی خوب است. در استفادههای معمولی رو به زیاد حدود یک روز به شما شارژدهی میهد، در کل عملکرد شارژدهی این گوشی بسیار خوب و قابل قبول است. در جعبه این گوشی یک آداپتور 33 وات قرار دارد که در مدت زمان 30 دقیقه 64 درصد از ظرفیت باتری را پر میکند، حدود 50 دقیقه طول میکشد تا باتری شیائومی پوکو M5s فول شارژ شود. در مجموع عملکرد باتری از لحاظ شارژدهی بسیار خوب است و از لحاظ شارژ شدن عملکرد معمولی دارد.
نقاط قوت:
- طراحی
- پنل صفحه نمایش
نقاط ضعف:
- 60 هرتزی بودن صفحه نمایش
- پردازنده
مهدی رسولی –
تو رنج قیمتش خیلی خوبه فقط کاش صفحه نمایشش 90 یا 120 هرتز میشد.
سعید –
واقعا یکی از بهترین گوشی های شیائومی هست. کیفیت صفحه خوب، سرعتش هم خوب