شیائومی با فروش گوشیهای مقرون به صرفه با امکانات بالا توانسته حجم زیادی از بازارهای اقتصادی را به دست بیاورد. شیائومی پوکو X3 یکی از جدیدترین و محبوبترین میانردههای این شرکت است که ویژگیهای جذابی از جمله دوربین 64 مگاپیکسلی، پردازنده هشت هستهایی اسنپدراگون 732G و باتری 5160 میلی آمپر ساعتی دارد. پوکو ایکس 3 در دو نسخه دارای NFC و بدون NFC عرضه شده است که در این صفحه شما شاهد نسخه NFC دار آن هستید. در ادامه به معرفی ویژگیها و بررسی آن با رقبای رنج قیمت POCO X3 میپردازیم. رقبایی که برای این گوشی در نظر گرفتهایم سامسونگ گلکسی A51 و شیائومی ردمی نوت 10 هستند که در ادامه مقایسه آنها را مشاهدده خواهید کرد. پس اگر قصد خرید در این بازه قیمتی را دارید پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها بخوانید.
طراحی شیائومی Poco X3
در ابتدا و رک و روراست باید بگوئیم که با یک گوشی موبایل بزرگ طرف هستید. ابعاد کلی پوکو X3 برابر 165.3×76.8 میباشد که ضخامتی برابر با 9.4 میلی متر دارد. پس اگر دستانی کوچک دارید به هیچ عنوان امکان استفاده از این گوشی با یک دست برای شما فرآهم نخواهد شد.
این گوشی در دو رنگ Cobalt Blue و Shadow Gray تولید و قابل خریداری است.
Cobalt Blue
آبی کبالت
Shadow Gray
خاکستری تیره
پوکو X3 شیائومی دارای وزنی معادل 215 گرم دارد که به مراتب بیشتر از 172 گرم در گلکسی A51 و 178 گرم در ردمی نوت 10 است. این نکته منفی برای پوکو ایکس 3 به شمار میرود که میتواند موجب خستگی مچ دست در زمان کار زیاد با این گوشی شود.
بدنه پشتی این گوشی از جنس پلاستیک است (مانند ردمی نوت 10 و گلکسی A51) اما فریم دور دستگاه از جنس آلومینیوم است که میتواند استقامت دستگاه را بیشتر کند. احتمالا یکی از دلایلی که باعث افزایش وزن این گوشی شده باشد، همین فریم آلومینیومی آن باشد.
شیائومی پوکو X3 همانند ردمی نوت 10 دارای گواهینامه IP53 است که باعث میشود این دستگاه در برابر پاشش آب مقاوم باشد؛ در حالیکه گلکسی A51 از این ویژگی محروم میباشد.
صفحه نمایش شیائومی Poco X3
بخش مهم این گوشی که میتواند آن را متمایز از سایر گوشیهای موبایل در این رنج قیمت نشان دهد، صفحه نمایش 120 هرتزی آن است. شیائومی در Poco X3 از یک صفحه نمایش IPS LCD با سایز 6.67 اینچ استفاده کرده است که از فناوری HDR10 پشتیبانی میکند.
روشنایی این نمایشگر در حالت کلی برابر 450 نیت میباشد و رزولوشن آن برابر 2400×1080 است. این رزولوشن دقیقا در هر سه گوشی ردمی نوت 10، سامسونگ A51 و پوکو ایکس 3 برابر است. اما تفاوت اینجاست که دو گوشی سامسونگ A51 و Redmi Note 10 از پنلهای SuperAMOLED بهرهمند هستند که کیفیت، دقت و کنتراست به مراتب بیشتری نسبت به پوکو X3 دارد.
گوریلاگلس نسخه 5 پوشش محافظتی است که برای پوکو X3 در نظر گرفته شده است که میتواند در برابر خط و خش و ضربات احتمالی از آن محافظت نماید.
سخت افزار و نرم افزار شیائومی پوکو X3
بخشی که میتواند نقطه قوت اصلی پوکو X3 باشد، پردازنده آن است. اسنپدراگون 732G ساخت کمپانی آمریکایی کوآلکام، قلب تپنده این گوشی است که دارای هشت هسته پردازشی میباشد. این پردازنده شامل دو هسته قدرتمند Kryo 470 Gold است که با فرکانس 2.3 گیگاهرتزی کار میکند. شش هسته دیگر سبکتر و با فرکانس 1.8 گیگاهرتزی به پردازش اطلاعات میپردازد.
بنچمارک آنتوتو (Antutu) یک معیار خیلی خوب برای سنجش قدرت پردازنده و سرعت گوشیها محسوب میشود که پوکو X3 در ورژن 8 این بنچمارک توانست امتیاز 283750 را بدست آورد.
در حالیکه ردمی نوت 10 شیائومی با اسنپدراگون 678 امتیاز 218788 و سامسونگ A51 با پردازنده اگزینوس 9611 امتیاز 175363 را برای خود به ثبت رساندند.
خرید پوکو X3 برای افرادی که توان پردازشی، معیار اصلی آنها در انتخاب گوشی است، یک انتخاب بسیار مناسب به حساب میآید.
حافظه و رم
شیائومی Poco X3 در چند نسخه در حافظه و رم متفاوت تولید و عرضه شده است:
- نسخه 64 گیگابایت با رم 6 گیگابایت
- نسخه 128 گیگابایت با رم 6 گیگابایت
- نسخه 128 گیگابایت با رم 8 گیگابایت
دوربین سلفی
بالای نمایشگر پوکو X3 دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی در یک طراحی حفره ای (پانچ هول) قرار گرفته است که کیفیت خوبی از خود نشان میدهد. این دوربین میتواند با کیفیت 1080P به صورت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری نماید.
دوربین شیائومی Poco X3
پنل پشتی دستگاه شامل چهار لنز دوربین است که به ترتیب سنسورهای 64، 13، 2 و 2 مگاپیکسل دارد. طبق انتظار، لنز 64 مگاپیکسلی مربوط به دوربین اصلی است که از نوع عریض (Wide) بوده و روزنه دید F1.9 دارد. کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین بسیار قابل قبول است و جزئیات زیادی در آنها قابل مشاهده است. رنج دینامیکی تصاویر مطلوب است اما در برخی موارد شارپنس به صورت مصنوعی افزایش پیدا میکند.
سنسور 13 مگاپیکسلی این گوشی از نوع فوق عریض (Ultrawide) بوده و میتواند تا 119 درجه را پوشش دهد. کیفیت تصاویر Ultrawide ثبت شده بسیار خوب است اما مقدار خیلی کمی بهم ریختگی در اطراف تصویر دیده میشود.
دو لنز دیگر که دقت 2 مگاپیکسلی دارند، برای ثبت تصاویر پرتره و ماکرو کاربرد دارند. در ثبت تصاویر پرتره سوژه به خوبی از پس زمینه جذا میشود اما گاها در برخی لبه ها خطاهایی را میتوان مشاهده نمود.
در مجموع عملکرد چهار دوربین اصلی این گوشی بسیار خوب و قابل قبول در این رنج قیمت است و نمیتوان برتری را به یک گوشی اختصاص داد.
باتری شیائومی پوکو X3
بخشی که بازهم این گوشی میتواند در برابر رقبایش حرفی برای گفتن داشته باشد، باتری است. پوکو ایکس 3 دارای یک باتری با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت است (6000 میلی امپر ساعت در نسخه بدون NFC) که از نوع لیتیوم پلیمری میباشد.در حالیکه ردمی نوت 10 با باتری 5000 میلی آمپر ساعت و سامسونگ گلکسی A51 با باتری 4000 میلی آمپر ساعت عرضه شدهاند.
آداپتور در نظر گرفته شده برای این گوشی توان 33 واتی دارد که طبق ادعای شیائومی میتواند دستگاه را در طول 30 دقیقه از صفر به %62 شارژ نماید.برای شارژ این دستگاه از درگاه ارتباطی USB Type-C نسخه 2.0 استفاده شده است.
hamid –
10
محسن –
عالی
محمد –
سلام عالی