سایر گوشی های شیائومی موجود در آسیاتل
چند وقتی است که عبارت “قاتل پرچمدار” را زیاد میشنویم و به معنای گوشیهایی است که با سخت افزار قدرتمند اما قیمت پایین، به بازار آمدهاند تا جایی برای پرچمداران گران قیمت نگذارند. شیائومی پوکو X3 پرو یکی از این گوشیهای قاتل پرچمدار است که اکنون قصد معرفی مشخصات و ویژگیهای آن را داریم. طبق برنامه همیشگی قرار است این گوشی را با رقبای هم قیمتش هم مقایسه کنیم تا روند انتخاب و خرید برای شما عزیزان آسانتر گردد.
ویدئو آنباکس (جعبه گشایی) و نگاه اولیه پوکو X3 پرو
طراحی شیائومی پوکو X3 پرو
طراحی کلی گوشی شیائومی پوکو X3 پرو تقریبا شبیه به پوکو X3 NFC است و دارای بدنه پشتی پلاستیکی است. پنل پشتی دارای 3 لاین است که لاین وسط طراحی براقی دارد و در پایین آن نوشته Poco قابل مشاهده است. کمی بالاتر دوربین اصلی را مشاهده میکنیم که همانند پوکو X3 NFC دارای یک طراحی تقریبا مستطیلی است که درون یک طرح دایرهای مانند قرار گرفته است.
شیائومی پوکو ایکس 3 پرو در سه رنگ مشکی (Phantom Black)، آبی (Frost Blue) و برنز (Metal Bronze) تولید و قابل خریداری میباشد.
زیر گوشی درگاه ارتباطی Type-C به همراه میکروفون، اسپیکر و جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار دارد. لبه سمت راست پوکو ایکس 3 پرو محل قرارگیری دکمه پاور (ادغام شده با سنسور اثرانگشت) و کلیدهای ولوم صدا است. بالای گوشی هم میکروفون دوم و سنسور مادون قرمز (IR blaster) به چشم میخورد. در نهایت میتوان در لبه سمت چپ دستگاه، خشاب سیمکارت و کارت حافظه را مشاهده نمود.
شایان ذکر است که این گوشی میتواند یک سیم کارت و یک کارت حافظه را به صورت همزمان پشتیبانی کند و در صورت استفاده از دو سیمکارت، امکان بکارگیری از مموری کارت در Poco X3 Pro وجود ندارد.
نکته منفی طراحی این گوشی، بزرگ بودن ابعاد آن است. طول و عرض شیائومی پوکو X3 Pro برابر 76.8 × 165.3 میلی متر است و ضخامت آن 9.4 میلیمتر میباشد. دقیقا ابعادی که در نسخه NFC پوکو ایکس 3 دیده بودیم.
در مجموع از نظر طراحی خیلی نمیتوان این گوشی را یک شاهکار دانست اما طراحی به روز و خوبی دارد، نسبت به سامسونگ A51 که یک سالی از عرضه آن در بازار میگذرد زیباتر و جذابتر طراحی شده اما دارای ابعاد و وزن زیادی است که ممکن است بعضی افراد را در استفاده از آن، آزار دهد.
صفحه نمایش شیائومی پوکو X3 پرو
نمای جلوی دستگاه محل قرارگیری نمایشگر 6.67 اینچی از نوع IPS LCD است که نرخ بروزرسانی 120 هرتزی دارد. این نمایشگر در حالت کلی دارای روشنایی 450 نیت است و از فناوری HDR10 هم پشتیبانی میکند.
این صفحه نمایش 6.67 اینچی حدود 84.6 درصد از نمای جلو را به خود اختصاص داده است که نشان دهنده حاشیههای کم صفحه نمایش است. نسبت تصویر در این نمایشگر برابر 20:9 است و رزولوشنی معادل 1080 × 2400 دارد. پوشش محافظتی در نظر گرفته شده برای این صفحه نمایش، گوریلاگلس نسخه 6 است. این در حالیست که در پوکو X3 ان اف سی (NFC) شاهد نسخه 5 این محافظ صفحه نمایش بودیم.
کیفیت تصاویر نمایش داده شده در این گوشی بسیار خوب و جذاب است. به طوری که اصلا متوجه LCD بودن این پنل نخواهید شد.
اما نقطه ضعف کوچکی که این نمایشگر دارد، نور نسبتا کم آن است. این موضوع میتواند شما را در کار کردن زیر نور مستقیم خورشید با این گوشی کمی آزار دهد.
بالای صفحه نمایش، شاهد وجود ناچ کوچک قطرهای هستیم که دوربین سلفی را در برگرفته است. به علت نوع پنل (LCD) کمی بهم ریختگی رنگی در حاشیه این ناچ قطرهای مشاهده خواهید کرد. البته این بهم ریختگی به قدری کم است که شاید متوجه آن نشوید.
سخت افزار و نرم افزار
مهمترین بخش این گوشی که آن را از سایر گوشیهای میانرده بازار متمایز میکند، پردازنده مرکزی آن است که اسنپدراگون 860 نام دارد. این چیپست آمریکاری از معماری 7 نانومتری پیروی میکند که معمولا تنها برای گوشیهای گران قیمت پرچمدار استفاده میشود ام اکنون آن را در یک گوشی موبایل هم قیمت میانردهها مشاهده میکنیم. در کنار این پردازنده قدرتمند، 8 گیگابایت حافظه رم میتواند یک تجربه بینقص از هر بازی سنگینی که بخواهید، داشته باشید.
این گوشی در سه نسخه با حافظه و رم متفاوت تولید و قابل خریداری میباشد.
- نسخه 128 گیگابایت با رم 6 گیگابایت
- نسخه 128 گیگابایت با رم 8 گیگابایت
- نسخه 256 گیگابایت با رم 8 گیگابایت (شما در حال مشاهده این محصول هستید!)
سیستم عامل در نظر گرفته شده در این گوشی مانند سایر گوشیهای شیائومی، اندروید است که نسخه 11 آن به همراه رابط کاربری MIUI 12 Poco، برای شیائومی پوکو X3 Pro قابل دسترس میباشد.
در تست آنتوتو (Antutu) ورژن 9 که از این گوشی گرفته شده است، امتیاز بسیار مطلوب 561.303 برای پوکو X3 پرو ثبت شده است. این امتیاز برای نسخه 256 گیگابایت و 128 گیگابایت این گوشی برابر است.
اسپیکرها
اسپیکر اصلی پوکو X3 پرو، در پایین آن قرار دارد که از نظر حجم صدا بسیار خوب است و میتواند صدای بلندی را تولید کند. اما از نظر کیفیت صدا و پخش دقیق و با جزئیات موسیقی کمی ضعف دارد. البته اگر بخواهیم این ویژگی را با گوشیهای همردهای چون سامسونگ A32 مقایسه کنیم، پوکو X3 پرو با اقتدار میتواند رتبه برتر این رقابت باشد.
اسپیکر دیگری که در این گوشی تعبیه شده است، در بالای نمایشگر آن قرار گرفته است که بیشتر وظیفه آن پخش صدای زیر موسیقی است اما میتواند در بهبود تجربه گوش دادن به موسیقی، بسیار تاثیرگذار باشد. زمانی که موسیقی در حال پخش باشد و دست خود را روی این اسپیکر کوچک بالای نمایشگر بگیرید و سپس دست خود را بردارید، متوجه تفاوت در کیفیت پخش موسیقی خواهید شد.
دوربین اصلی
همانطور که در ابتدا بیان کرده بودیم، پنل پشتی گوشی دارای دوربین چهارگانه است که لنز اصلی آن برابر 48 مگاپیکسل میباشد. در گوشیهای گلکسی A51 و ردمی نوت 10 شیائومی هم شاهد این لنز 48 مگاپیکسلی بودیم. اما در گوشی پوکو X3 NFC لنز اصلی دستگاه برابر با 64 مگاپیکسل بود. با کمک دوربین گوشی شیائومی Poco X3 Pro میتوانید با کیفیت 4K به صورت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید که در صورت سوییچ کیفیت به 1080P این نرخ را میتوانید به 60 فریم بر ثانیه افزایش دهید.
- سنسور 48 مگاپیکسلی
عکسهای ثبت شده با دوربین 48 مگاپیکسلی این گوشی واقعا خوب و قابل قبول است و از شارپنس مناسبی برخوردار است. جرئیات در این تصاویر به خوبی قابل مشاهده است اما کمی اغراق در رنگ تصاویر ثبت شده به چشم میخورد که در کنار جذابیتش میتواند از واقعیت اجسام دور باشد. افرادی که سالها از گوشیهای سامسونگ استفاده کردند شاید بتوانند بهتر این موضوع را درک کنند. - سنسور 8 مگاپیکسلی
سنسور Ultrawide در این گوشی دقت 8 مگاپیکسلی دارد که دارای دریچه دیافراگم F2.2 میباشد و میتواند تا 119 درجه از محیط را در کادر تصویر جای دهد. جزئیات و دقت در تصاویر فوق عریض پوکو ایکس 3 پرو تقریبا خوب است و تفاوتی که با سنسور لنز اصلی شاهد آن هستیم، نبود اغراق در رنگهاست. در تصاویر ثبت شده با این سنسور رنگ اجسام خیلی واقعیتر به نظر میرسد. اما باید انتظار جرئیات کمتری را نسبت به سنسور اصلی داشته باشید. - سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو
لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو در این گوشی F2.4 است و نورگیری به مراتب ضعیف تری نسبت به لنز اصلی دارد که امری طبیعی است. - سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق
در نهایت لنز 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق در پوکو ایکس 3 پرو میتواند تصاویر پرتره با کیفیتی را برای شما ثبت نماید. البته پیشنهاد میکنیم در جایی شروع به ثبت تصاویر پرتره کنید که نور کافی وجود داشته باشد چرا که جذب نور این سنسور پایین است و در شرایط نوری ضعیف نمیتواند سوژه را به خوبی از پس زمینه تشخیص دهد.
دوربین سلفی
دقیقا همان لنز 20 مگاپیکسلی که در Poco X3 NFC دیده بودیم در این گوشی حضور دارد و کیفیت بسیار قابل قبولی با توجه قیمتش از خود نشان میدهد. در حالت فیلمبرداری با این دوربین میتوانید با کیفیت 1080p به صورت 30 فریم بر ثانیه به ضبط ویدئو بپردازید.
کیفیت تصاویر سلفی ثبت شده خوب و قابل قبول است اما در مقایسه با رقبایی همچون ردمی نوت 10 پرو یا سامسونگ گلکسی A32، حرفی برای گفتن ندارد. البته این اختلاف کیفیت آنقدری زیاد نیست که شما را نگران کند.
تصاویر ثبت شده، دارای داینامیک رنج متوسط، روشنایی قابل قبول و نویز پایین است. البته با کم شدن نور محیط، این میزان نویز به حد زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
این دوربین سلفی به صورت ناچ قطرهای در بالای صفحه نمایش پوکو ایکس 3 پرو قرار گرفته است.
باتری Poco X3 Pro
این بخش هم تفاوتی میان این گوشی و پوکو X3 NFC مشاهده نمیشود و هر دو دارای باتری با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت هستند. آداپتور 33 واتی در این گوشی باعث میشود خیلی سریع باتری این گوشی را فول شارژ کنید.
در کاربری عادی و روزمره میتوان تا یک روز و نیم از این گوشی استفاده کرد و نیازی به شارژ مجدد آن ندارید. تقریبا یک ساعت بازی کال او دیوتی حدود 19 درصد از باتری این گوشی را مصرف میکند.
در رنج قیمت پوکو X3 پرو، گوشی سامسونگ A51 قرار دارد که دارای یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت است که به مراتب ضعیف تر از این گوشی عمل میکند.
قیمت پوکو ایکس 3 پرو
امکانات و ویژگی های سری پوکو X3 به قدری خوب و جذاب است که به سختی میتوان در این رنج قیمت رقیب سرسختی برای آنها پیدا کرد. قیمت پوکو X3 پرو در بازارهای جهانی برابر 282 دلار برای نسخه 256 گیگابایت با رم 8 آن است.
این قیمت برای نسخه 128 گیگابایت آن که دارای 6 گیگابایت رم است، 242 دلار در نظر گرفته شده است.
برای مشاهده مشخصات و قیمت پوکو X3 پرو 128 گیگابایت به صفحه مربوط به آن مراجعه کنید!
سعید رحیمی –
گوشی خیلی خوبیه من که ازش راضی ام. فقط یه مشکلی دارم اگه میشه راهنمایی کنید. پوکو ایکس 3 پرو 128 گیگ گرفتم و بعد از خرید (تقریبا یک هفته بعد) آپدیت کردمش. الان بعضی وقتا یه لگ ریزی میگیره مشکل چیه؟ کسی با این مشکل روبهرو نشده؟
مجید صالحی –
دوربینش واقعا تعریفی نداره. گول عدد مگاپیکسل دوربینشو نخورید ولی پردازندش گاده… کسایی که میخان بازی کنن با گوشی این گوشی عالیه
علی –
چه فایدهای داره چیزی که خوبه تولدشو قطع مکنن تعریف کردن به چه دردی میخوره وقتی دیگه نیست
سید علی آغا –
هههههه گوشی بدرد نخوری هست مه پوکو x3 پرو رم 8 حافظه 256 دوسال پیش تازه آمده بود گرفتم از همو ماه اول تا هنوز ازش رازی نیستم اگه کسی میخواد بخره 8 میلیون میدم بهش