شیائومی به تازگی یکی از قدرتمندترین گوشی های میان رده خود را با نام پوکو ام 3 / Poco M3 معرفی و عرضه جهانی کرده است. یکی از ویژگی های مهم این گوشی که در ابتدای ورودش سر و صدای زیادی به پا کرد، باتری 6000 میلی آمپر ساعتی آن بود. این باتری قدرتمند توانایی شارژدهی بیشتر از 2 روز را دارد. چه در حالت عادی و چه نیمه سنگین میتوانید بدون شارژ مجدد از این گوشی استفاده کنید. مهمترین مشخصات دیگر این گوشی شیائومی صفحه نمایش 6.53 اینچ +FHD، پردازنده اسنپدراگون 662، حافظه داخلی 64 گیگابایت، 4 گیگابایت حافظه رم و دوربین سه گانه 2+2+48 مگاپیکسلی اشاره کرد. در رنج قیمت Poco M3 گوشی هایی نظیر شیائومی نوت 9 اس و سامسونگ گلکسی A21s رقبای جدی محسوب می شوند که به بررسی و مقایسه این سه گوشی میپردازیم.
طراحی شیائومی Poco M3
شیائومی پوکو ام 3 مانند اکثر گوشی های میان رده سامسونگ مثل گلکسی A21s از یک بدنه تماما پلاستیکی استفاده کرده است. در حالیکه Redmi Note 9s از بدنه ایی شیشه فلزی ساخته شده است. پس در بخش کیفیت متریال بکار رفته در بدنه میتوان گوشی نوت 9 اس را برتر از دو گوشی دیگر دانست. ابعاد پوکو ام 3 شیائومی 77.3 × 162.3 × 9.6 میلی متر می باشد. ضخامت این گوشی کمی بیشتر از سایر گوشی های میان رده این رنج قیمت است که احتمالا بخاطر استفاده از باتری پر ظرفیت در آن است. وزن کلی دستگاه هم 198 گرم است که تقریبا برابر با A21s سامسونگ (192 گرم) و ردمی نوت 9 اس (209 کرم) میباشد.
پشت گوشی حالت مات به خود دارد که یک طرح چرم مانند هم به خود گرفته است. بخش بالای گوشی شامل یک مستطیل بزرگ است که شامل نوشته Poco در سمت راست و دوربین ها در سمت چپ می باشد. بیرون زدگی لنز دوربین وجود دارد اما زیاد نیست و به راحتی با استفاده از قاب میتوانید آن را پوشش دهید.
لبه سمت راست شامل کلیدهای ولوم صدا و دکمه پاور است که با حسگر اترانگشت ادغام شده است. لبه سمت چپ تنها محل قرارگیری خشاب سیمکارت است. اما لبه بالای دستگاه دارای اسپیکر دوم، میکروفون دوم و جک 3.5 میلی متری صدا قرار گرفته است. اسپیکر اصلی به همراه میکروفون و درگاه شارژ Type-C هم در لبه پایینی پوکو ام 3 به چشم میخورد.
صفحه نمایش
شیائومی پوکو ام 3 نمایشگر 6.53 اینچی IPS LCD دارد که با پوشش گوریلا گلس نسخه 3 محافظت شده است. با توجه به رزولوشن 2340 * 1080 و تراکم پیکسلی 395، محتواهایی که در این پنل پخش میشوند وضوح و دقت بالایی خواهند داشت.
از طرفی، میزان روشنایی این صفحه نمایش در حالت معمول 400 نیت خواهد بود که این نشاندهنده این مطلب است که در فضاهای باز و در زیر نور طبیعی خورشید میتوانید به آسانی هر آنچه پخش شده را بخوانید.
اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که نسبت صفحه نمایش به بدنه شیائومی Poco M3 به بیش از 83 درصد میرسد به همین دلیل نوارهای مشکی رنگ اطراف این نمایشگر به هیچ عنوان محتوایی که در حال نمایش داده شدن است را نمیپوشانند.
پردازنده و نرم افزار
شیائومی Poco M3 از یک پردازنده 8 هسته ایی ساخت شرکت کوآلکام با نام اسنپدراگون 662 بهره میبرد. لیتوگرافی این چیپست 11 نانومتری می باشد در حالیکه پردازنده های اسنپدراگون 720 در ردمی نوت 9 اس و Exynos 850 در گوشی سامسونگ A21s از معماری 8 نانومتری استفاده میکنند. اسنپدراگون 662 دارای 4 هسته 2.0 گیگاهرتزی و 4 هسته 1.8 گیگاهرتزی می باشد که به همراه 4 گیگابایت حافظه رم میتواند تمامی نیازهای عمومی شما را پاسخ دهد. در بخش پردازنده و سرعت باید گفت که انتخاب اول ما Redmi Note 9s و سپس Poco M3 و در نهایت سامسونگ A21s می باشد.
این گوشی همانند ردمی نوت 9 اس از اندروید 10.0 و رابط کاربری محبوب شیائومی یعتی MIUI 12 استفاده میکند. البته شما میتوانید با استفاده از لانچر پوکو کمی رنگ و لعاب هم به آن اضافه کنید.
حافظه و رم
شیائومی پوکو ام 3 در چهار نسخه تولید و عرضه شده که از نظر حافظه و رم با یکدیگر فرق دارند:
- حافظه 64 گیگابایت با رم 4 گیگابایت
- حافظه 64 گیگابایت با رم 6 گیگابایت
- حافظه 128 گیگابایت با رم 4 گیگابایت
- حافظه 128 گیگابایت با رم 6 گیگابایت
نوع حافظه استفاده شده در مدلهایی که ظرفیت 64 گیگابایتی دارند، UFS 2.1 و نوع حافظه استفاده شده در مدلهایی که ظرفیت 128 گیگابایتی دارند UFS 2.2 است تا سرعت پردازش اطلاعات در نمونههایی که از حافظه داخلی بیشتری بهره میبرند، بیشتر باشد.
شیائومی در Poco M3 اسلات قرار دادن مموری کارت را هم قرار داده تا کاربران بتوانند در صورت تمایل، حافظه داخلی مدلی که خریداری میکنند را با کارت حافظه microSD ارتقا دهند.
دوربین
درست مانند شیائومی Redmi 9T، شیائومی پوکو ام 3 هم در قاب پشتی خود دوربین عقب سهگانهای دارد که از لنزهای 48، 2 و 2 مگاپیکسلی تشکیل شده و مشخصات فنی هر کدام از این لنزها به شرح زیر است:
- لنز اصلی: 48 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 و مجهز به سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)
- لنز ماکرو: 2 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4
- لنز تشخیص عمق: 2 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4
این دوربین قابلیت چراغ فلاش LED دارد و میتواند فیلمهای 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند و تصاویر HDR و پانوراما بگیرد.
کیفیت تصاویری که با شیائومی Poco M3 به ثبت میرسانید، در حد و اندازههای یک گوشی میانرده و مقرون به صرفه، قابلقبول خواهد بود. در آنها جزئیات فراتر از انتظار و کنتراست عالی و رنج دینامیک نیز معمولی است. ضمن اینکه دقت رنگها بهگونهای است که بسیار سرزنده هستند.
دوربین سلفی
شیائومی پوکو ام 3 در بالای نمایشگر خود و درون یک ناچ V شکل، به دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.1 جای داده و امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه را به وجود آورده است. به طور کلی عملکرد این لنز 8 مگاپیکسلی معمولی است بنابراین بهترین کار آن است که بیشتر در شرایطی با آن اقدام به گرفتن تصاویر سلفی کنید که نور کافی در صحنه وجود دارد تا عکسها تار نشوند و نویز زیادی به ثبت نرسد.
باتری
همانطور که در ابتدای توضیحات مربوط به Poco M3 هم گفتیم، مهمترین نقطه قوت این دستگاه باتری 6000 میلیآمپری آن است که در صورت استفاده معمولی و نیمه سنگین تا دو روز خواهد آورد. شیائومی میگوید که با هر بار شارژ این باتری میتوانید به مدت 17 ساعت فیلم ببینید و 196 ساعت موسیقی پخش کنید و 40 ساعت تماس صوتی برقرار نمایید. ضمن اینکه مدت زمان حالت استندبای و آماده به کار این گوشی هم 583 ساعت خواهد بود.
طبق ادعای این شرکت، چرخه عمر باتری پوکو ام 3 به 1000 بار شارژ میرسد. این یعنی حتی پس از دو و نیم سال استفاده از این گوشی، کوچکترین افت عملکردی در آن احساس نخواهید کرد. لازم به ذکر است که در دمای معمولی اتاق، دوام این باتری 25 درصد بیشتر خواهد شد.
دیگر مزیت این منبع نیرو، پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع 18 واتی است که باعث میشود پس از سه ساعت، باتری کامل پر گردد.
محسن –
بنظرم پوکو ام 3 از هیچ نظر با ردمی 9 تی فرقی نداره. تازه ردمی 9 تی یه دوربین ام اضافه داره. ولی در مجموع یکی از بهترین گوشی های این رنج قیمته. البته تو کالاف یکم افت فریم داره حالا نمیدونم فقط گوشی من اینجوریه یا مال همه اینجوری میشه